Anima Roos *

Anima Roos (į1956) volgde een aantal jaar avond-akademie in Gent, maar vond haar passie in het draaien van klei (toen nog een taboe op de akademie). Ze maakte pottenbakkersreizen in Frankrijk (1979) en in Engeland (1980).

Ze volgde masterclasses bij o.a. David Leach (GB), Peter Lane (GB), Horst GŲbbels (Dtsl.), David Roberts (GB), G. Gimatti (It.)...Losse cursussen en workshops in Frankrijk (1979), Engeland (1980) en BelgiŽ. Avondschool Akademie Gent, Galerie La Main Brussel, W.C.C.


Sinds 1981 heeft ze een eigen atelier.

Ze probeert in haar werk de subtiele eigenschappen van het porselein extreem te gebruiken en technisch tot het uiterste te gaan. Zowel bij de potvormen als bij de lichtobjecten wordt het etherische karakter van porselein en de fijne textuur beklemtoond.
De kracht van de lijnen in de decoratie staan in schril contrast met de frÍle vorm, terwijl bij de lichtobjekten een krachtige vorm ontstaat door de stapeling van frÍle plaatjes porselein..

Ze kende reeds talloze tentoonstellingen in binnen-en buitenland (Oostenrijk, Spanje, Groot-BrittanniŽ, Frankrijk, Nederland)

MUSEUMCOLLECTIE:
Musťe de la porcelaine, Nyon (CH)
La Piscine Roubaix, (F)
Broelmuseum, Kortrijk (B)
Museu de la Ceramica, Valencia (ES)
Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam (NL)